Şcoala Gimnazială Ion Ionescu Comuna Valea Călugărească, județul Prahova, a organizat pe data de 29.05.2019, la orele 14.50 a doua întâlnire în vederea dezbaterii viziunii – Educația ne unește, la care au participat cadre didactice, elevi și conducerea unității școlare.

Participanții au manifestat interes și implicare în ceea ce privește tema dezbaterii, expunându-și punctele de vedere argumentate și sperând că acestea vor avea finalitate.

Şcoala Gimnazială Ion Ionescu Comuna Valea Calugarească a organizat pe data de 28.05.2019, la orele 17.00, o primă întalnire în vederea dezbaterii viziunii – Educaţia ne uneşte, la care au participat părinţi, cadre didactice, membrii ai Consiliului de Administraţie şi conducerea şcolii. Participanţii s-au declarat mulţumiti de discuţiile purtate, au fost receptivi, punctând pozitiv faptul că au fost consultaţi în legătură cu viitorul educaţiei româneşti. Aceştia nutresc speranţa că recomandarile făcute vor fi luate în calcul de către cei abilitaţi.

Incursiune ȋn lumea construcţiilor

În data de 16 aprilie 2019, elevii clasei a IV-a A au fost surprinşi cu o lecţie interactivă. Micuţii au păşit ȋncrezători pe şantierul MRS Residence Ploieşti. Echipaţi cu vestuţe şi căscuţe, ajutaţi de ingineri, proiectanţi şi constructori, au pus multe cărămizi la temelia blocurilor aflate ȋn construcţie.

Elevii au aflat care sunt etapele construcţiei unui bloc,  pricipalele norme de siguranţă ȋn protecţia muncii, materialele şi utilajele ce se utilizează şi calificarea fiecărui muncitor (inginer, maistru, dulgher, fierar betonist, zidar, director).

În funcţie de răspunsurile pe care le-au oferit ȋntrebărilor ghizilor, elevii au primit insigne de lucru.

Copiii au fost impresionaţi de utilajele imense, dar şi de rapiditatea cu care constructorii efectuau lucrările.

În final ʺmicuţii ingineri constructoriʺ au fost premiaţi cu diplome, caiete şi surprize dulci deoarece au fost atenţi şi implicaţi. Elevii au fost foarte ȋncântaţi pentru că au putut ajuta la avansarea lucrărilor.

Copiii au promis că vor mai reveni pe şantier pentru că au ȋnvăţat o mulţime de lucruri.

 

Prof. ȋnv. primar,

Moraru Maria Roxana

Vizita din Tara Sfanta

Pe data de 21 noiembrie 2017, scoala noastra a primit vizita colegilor din Palestina. Acestia fac parte dintr-un proiect realizat in colaborare cu ISJPH si coordonat printre altii de catre doamna inspector prof. Cristina Petre.

Colegii palestinienii s-au aratat incantati de baza materiala a scolii, de activitatile realizate de catre elevii, performantele inregistrate de catre acestia si au apreciat munca depusa de catre intregul colectiv de cadre didactice. Au apreciat deasemenea existenta uniformei scolare, remarcand similitudinea intre uniforma folosita de catre scoala noastra si cea din Palestina. Dupa vizita, a avut loc o masa rotunda la care fiecare dintre cei prezenti a vorbit despre profesia de dascal, realizarile profesionale si nevoia unei colaborari viitoare.

Director-adjunct, Prof. Listoschi-Neacsu Raluca

Vizita profesorilor din Palestina la Scoala Gimnaziala ,,Ion Ionescu” Valea Calugareasca – 21 noiembrie 2017